ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ

ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ

Преку проект за подобрување на мерките за енергетска ефикасност во Ј.О.У.Д.Г. „Борис Трајковски“ од Демир Капија се изврши промена на дел од старите дрвени прозорци со прозорци од PVC рамка и термопан стакло. Проектот финансиски беше подржан од Норвешка Амбасада во Р. Македонија, со сума од 200 000 денари. Имено неодамна во детската градинка се изврши и реконструкција на кровната конструкција а исто така поставен е и ламинат на подот во занималните со што условите за работа се подобрени.

                                  

Skip to content