Skip links
Explore
Drag
— Интересно за Демир Капија

Демир Капија е место кое што мора бар еднаш во животот да се посети. Демир Капија нуди многу начини на кои што ќе ве изненади а еве некои од нив:

— Сместувачки капацитети во
Демир Капија

— Винарија Попова Кула

— Винарија Кралица Марија

— Вердисо Хотел и Спа

— Рибник Акватика кампинг

— Атракции во Демир Капија

— Спортски Активности

—Урбани Активности

—Активности на локалитети

Креатор на сликите Пепи Пашоев

Сместувачки капацитети во
Демир Капија

Винарија
Попова Кула

Заљубете се во погледот и виното на Винаријата Попова Кула.

Винарија
Кралица Марија

Винарија Кралица Марија е место каде низ преубавото вино ќе имате искуство кое нема да го заборавите.

Вердисо
Хотел и Спа

Вердисо се стреми кон гостопримливост и созадавање на добро искуство за секој гостин.

Рибник
Акватика кампинг

Прекрасно место за рекреација со пријателите и уживање во природата.

Rock Land Camp

Место за секој авантурист и секој кој ужива во природата.

Атракции во Демир Капија

Качување по карпи

Качување по карпи

Демиркаписката клисура е дестинација за качување по карпи од светска класа. Сакате малку адреналин?

Пешачење

Пешачење

Во областа Демир Капија има повеќе пешачки патеки со различна должина и нивоа на тежина.

Возење велосипед

Возење велосипед

Со повеќе од 130 километри велосипедски патеки, Демир Капија е вистински рај за бициклистите.

Прошетка

Прошетка

Барате релаксирачко шеталиште во природа? Демир Каписките патеки покрај четирите реки сеодлично место.

Набљудување на птици

Набљудување на птици

Демиркаписката Клисура е еден од најбогатите орнитолошки резервати во Европа со присуството на ретки мршојадци.

Разгледување

Разгледување

Имаме неколку места за разгледување на ридовите и планините околу долината кои имаат спектакуларен поглед.

Музеј на вино

Музеј на вино

Истражете ја приказната на Демир Капија стара 8000 години. Преку музејот на виното. Почувствувајте ја фасцинантната приказна на своја кожа.

Настани

Настани

14 февруари е денот на Свети Трифун кога го славиме почетокот на новата сезона на грозје/вино и започнуваме со закројување на лозјата. 28 август Богородица е празник на целиот град Демир Капија. Фестивалот на отворено е долг пролетен викенд полн со авантури.

Топли виришта

Топли виришта

Вистински скриен скапоцен камен за секого – освежете се и стапете во контакт со природата.

Долината на кактусите

Долината на кактусите

Неочекувано, во срцето на Европа скриена долина на кактуси. Љубопитни?

Просек

Просек

Историски локалитет од твдина од 18 век кој вреди да се посети.

Змејовец

Змејовец

Пештери стари стотици години со приказни кои ќе ве воодушеват.

Искуството на овој вебсајт е овозможено со колачиња. За добро искуство ве молиме да ги прафатите колачињата.
Skip to content