Честитка по повод новогодишните празници

Почитувани сограѓани.
Влегувањето во Новата година претставува желба за нов почеток со нова енергија, нови надежи, нови успеси но и нови предизвици кон кои треба гордо да се исправиме и успешно да ги надминеме. Годината што следи треба да биде година на поактивно ангажирање на сите полиња во општеството , со една единствена цел – подобрување на стандардите и нивото на живеење во општината овозможено со проекти за економски напредок.
Почитувани граѓани , и во новата 2019 година продолжуваме и понатаму заедно да работиме за модерна, развиена и европска Демир Капија !
Ке работиме како и до сега, доследни на кажаното и искрени кон секој граѓанин на нашата општина. Ке продолжиме да се движиме по планираниот пат за развој на Демир Капија !
Ви посакувам овие празнични денови да ги поминете во мир и благосостојба!Имајте моменти исполнети со многу здравје, радост ,среќа и бериќет.
Од свое лично име и од името на локалната самоуправа, ви посакувам среќни Новогодишните и Божиќните празници !
Со почит, Градоначалник Лазар Петров.

Skip to content